Olasz mámor: cannelloni grillezett zöldséggel és mozzarellával

Hamarosan Toszkánába utazom egy 3 hetes forgatásra, így már igazi olasz lázban égek. A múlt héten egy sütőben sült cannellonit készítettem grillezett zöldséggel és mozzarellával. Hatalmas sikert aratott otthon. Próbáljátok ki Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sütőben sült cannelloni grillezett zöldséggel, mozzarellával
Hozzávalók
- 150 g padlizsán
- 150 g cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 40 g reszelt gruyere-i sajt
- 1 marék túró
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 10 db friss bazsalikomlevél
- 1 cs cannelloni
- 40 dkg mozzarella
Besamelmártás
- 5 szelet bacon
- 3 ek vaj
- 3 ek liszt
- tej
Elkészítés
1. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk kb. 1 cm méretű szeletekre és enyhén sózzuk meg. Süssük a zöldségszeletek mindkét oldalát magas lángon 3-3 percig, majd vegyük ki a serpenyőből és vágjuk kis kockákra a paprikákkal együtt.
2. Egy tálba tegyük bele a felkockázott zöldségeket, a tojást, a reszelt gruyere-i sajtot és 3 ek olívaolajat és a bazsalikom felét. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze.
3. Elkészítjük a besamel szószt. A bacont ropogósra sütjük egy serpenyőben, adunk hozzá vajat, majd amikor megolvadt, azonos mennyiségű lisztet is hozzáadunk. Majd szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet. A krémes állag elérésekor ízlés szerint fűszerezzük.
4. A zöldséges raguval töltsük meg a csőtésztákat. Kezdődhet a rétegelés. Egy hőálló sütőtálba öntsük bele a besamelmártás harmadát, majd a tekercseket helyezzük egymás mellé, de úgy, hogy ne érjenek össze. Öntsük le őket a maradék besamel szósz felével. Helyezzük el a tekercseket a második rétegben, majd öntsük le őket a maradék szósszal.
5. A mozzarella sajtot vágjuk vékony szeletekre és tegyük a cannelloni tekercsek tetejére. Locsoljuk meg a maradék olívaolajjal.
6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Légkeverésen süssük aranysárgára kb. 30-40 percig, majd szórjuk meg a maradék bazsalikommal.