Málnalekváros túrófagyi: első falatra beleszeretsz
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/blog/malna02slide.jpg?itok=_xoNHMmC)
Próbáljátok ki Ti is, imádni fogjátok!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Málnalekváros túrófagyi
Idén hamar beköszöntött a jó idő, így nemrégiben egy ínycsiklandó házi jégkrémmel örvendeztettem meg a fiaimat suli után. Krémes málnalekvár, könnyed túrókrém csokival leöntve. Percek alatt elfogyott, de megígértem a fiúknak, hogy hétvégére dupla annyi adaggal készülök majd.
Hozzávalók
- 350 g túró
- 3-4 ek. méz (ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 dl tej
- málnalekvár, ízlés szerint
- 2 tábla csokoládé
Elkészítés
1. A túrót, a mézet, a citrom levét és héját a tejjel simára dolgozzuk egy botmixer segítségével. A túrókrém felét a jégkrémformába töltjük, majd megkenjük lekvárral.
2. A formát kitöltjük a maradék masszával. Mélyhűtőbe tesszük kb. 2 órára.
3. Miután megdermedt, óvatosan kipattintjuk a formából a fagyott túrókrémet.
4. A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz felett felolvasztjuk. Miután megolvadt a csokoládé, várjunk pár percet, amíg visszahűl.
5. A csokoládéba belemártjuk a túrófagyit. Hagyjuk, hogy megdermedjen.
6. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük a fagylaltokat.