Álmaid desszertje - Gyümölcsös-krémes rizspuding
Ez a gyümölcsös-krémes rizspuding laktató és tartalmas reggeli ötlet. Tejmentes, gluténmentes, készíthető idénygyümölcsökkel. Hidegen is finom, uzsonnára is fogyasztható.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gyümölcsös-krémes rizspuding
Elkészítés: 35 perc
Mennyiség: 2-3 adag
Hozzávalók:
- 2 dl mandulatej
- 2 dl víz
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 2 ek. méz
- 15 dkg rizs
- 2 db kiwi
- 1 db barack
- 25 dkg friss bogyós gyümölcs
- 2 ek. Chia olaj
- 1 tk. Feketeribizli Balsamico
- 2 szál szegfűszeg
- 1 tk. fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés
A tejet és a vizet egy lábosba öntjük, majd a vaníliarúd kikapart belsejével, a citromhéjjal, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk. A rizst hozzáöntjük a mandulatejes folyadékhoz, lefedjük, majd alacsony lángon 20-25 percig főzzük, úgy, hogy párszor megkevergetjük.
Ha a rizs megfőtt, akkor levesszük a tűzről a lábost, hozzákeverjük a mézet és pihentetni hagyjuk még 5-10 percet.
Eközben megpucoljuk, majd kockára vágjuk a kiwit és a barackot. Tálalás előtt a rizspudingot összekeverjük a Chia olajjal és a Feketeribizli Balsamicoval, majd hozzáadjuk a barackot, a kiwit és a bogyós gyümölcsöket.