Recept

A legfinomabb Gundel-palacsinta - Sok-sok töltelékkel, krémes étcsokis öntettel

A fiaim igazi palacsintaimádók. Eleinte a mogyorókrémes és a túrós volt a legnagyobb favorit, ám amióta Gundel-palacsintát is készítettem otthon, ez merőben megváltozott. Azóta ez lett a kedvenc. A sok-sok töltelékkel, a krémes étcsokoládés öntettel a tetején igazán ellenállhatatlan finomság. Nálunk percek alatt elfogy!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Gundel palacsinta

Elkészítés: 40 perc
Mennyiség: 10 db töltött palacsinta

Klasszikus Gundel-palacsinta

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 120 g őrölt dió
  • 80 ml habtejszín
  • 1 ek. rum
  • 50 g porcukor (helyettesíthető: nyírfacukorral, vagy eritrittel)
  • 2 marék mazsola

Csokoládéöntethez:

  • 120 g étcsokoládé (minimum:70%-os)
  • 200 ml habtejszín
  • 1 ek. porcukor

Palacsintához:

  • 10 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl. ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • só, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

Elkészítjük a palacsintákat. Simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a 2 csipet sóval úgy, hogy lassan hozzáadjuk a tejet, vizet, végül az olajat is. Letakarva, fél órán keresztül pihentetjük.

Simára keverjük a lisztet a tojásokkal

Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket. Összekeverjük a tejszínt a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további 3 percig még forraljuk. Ezután elkészítjük a csokiöntetet is. Vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt. Végül a porcukrot is hozzátesszük.

Készítsük el a diós tölteléket

Fél óra elteltével kisütjük a palacsintákat. Majd a palacsinták belsejét megtöltjük a diós töltelékkel.

Süssük ki a palacsintákat

Tipp: Tálalás előtt egy serpenyőben vajat olvasztunk és a már összehajtogatott palacsinták mindkét oldalát átmelegítjük. Majd csokoládéöntettel leöntjük és tálaljuk.

Isteni!

Mutatok még két nagyon finom és különleges receptet - tarts velem a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Fashion&Beauty
      A hercegné vitathatatlanul megelőzte korát a divattrendek terén, amelyek napjainkban is hódítanak.
      Sztárok
      Chaplin magánéletéről kevesebbet szoktak tudni, mint karrierjéről, pedig halála előtt 11 gyermeke is született, akik közül 10 érte meg a felnőttkort.
      Lifestyle
      Az Ikreket támogatják a csillagok a tervei megvalósításában. Napi horoszkóp.
      Lifestyle
      Rizst igazából egyszerű is készíteni, meg nem is. A szabályok félresöprése ragadós, rossz ízű köretet fog eredményezni.
      Fashion&Beauty
      A manikűr világában folyamatosan megjelennek újabb és kreatív trendek, amelyekkel kifejezhetjük egyéniségünket. Ez a stílus nemcsak vidám és színes, hanem lehetőséget ad arra is, hogy egy kis édes...
      Sztárok
      Nagy sikerrel tért vissza A Nagy Duett a TV2 képernyőjére. A műsorvezető Liptai Claudia most el is árult néhány ámulatba ejtő kulisszatitkot!