A legfinomabb Gundel-palacsinta - Sok-sok töltelékkel, krémes étcsokis öntettel

A fiaim igazi palacsintaimádók. Eleinte a mogyorókrémes és a túrós volt a legnagyobb favorit, ám amióta Gundel-palacsintát is készítettem otthon, ez merőben megváltozott. Azóta ez lett a kedvenc. A sok-sok töltelékkel, a krémes étcsokoládés öntettel a tetején igazán ellenállhatatlan finomság. Nálunk percek alatt elfogy!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gundel palacsinta
Elkészítés: 40 perc
Mennyiség: 10 db töltött palacsinta
Klasszikus Gundel-palacsinta
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 120 g őrölt dió
- 80 ml habtejszín
- 1 ek. rum
- 50 g porcukor (helyettesíthető: nyírfacukorral, vagy eritrittel)
- 2 marék mazsola
Csokoládéöntethez:
- 120 g étcsokoládé (minimum:70%-os)
- 200 ml habtejszín
- 1 ek. porcukor
Palacsintához:
- 10 ek. liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl. ásványvíz
- 2 ek. olaj
- só, ízlés szerint
Lépésről-lépésre:
Elkészítjük a palacsintákat. Simára keverjük a lisztet a tojásokkal és a 2 csipet sóval úgy, hogy lassan hozzáadjuk a tejet, vizet, végül az olajat is. Letakarva, fél órán keresztül pihentetjük.
Simára keverjük a lisztet a tojásokkal
Míg a tészta pihen, elkészítjük a diós tölteléket. Összekeverjük a tejszínt a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót és további 3 percig még forraljuk. Ezután elkészítjük a csokiöntetet is. Vízgőz felett egy hőálló tálban megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzákeverjük a tejszínt. Végül a porcukrot is hozzátesszük.
Készítsük el a diós tölteléket
Fél óra elteltével kisütjük a palacsintákat. Majd a palacsinták belsejét megtöltjük a diós töltelékkel.
Süssük ki a palacsintákat
Tipp: Tálalás előtt egy serpenyőben vajat olvasztunk és a már összehajtogatott palacsinták mindkét oldalát átmelegítjük. Majd csokoládéöntettel leöntjük és tálaljuk.
Isteni!
Mutatok még két nagyon finom és különleges receptet - tarts velem a következő oldalra!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak

This is a modal window.