Tojásos lecsó - Házi kolbásszal és szalonnával
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2016/blog/ennivalo_lecso_980x480_2016.jpg?itok=6vKnfHRm)
Ha nyár, akkor lecsó. Azt hiszem, ebben mindenki egyetért velem. A friss paradicsom és paprika, a házi kolbász és szalonna tökéletes harmóniája egyesül országunk egyik kedvenc ételében. Én és a család a tojásos verziót imádjuk a legjobban, így ennek a receptjét hoztam most el Nektek. Gyorsan elkészül, laktató és isteni finom. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tojásos lecsó
Elkészítés: 30 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 50 g füstölt szalonna
- só, bors ízlés szerint
- 1 kk. pirospaprika
- 1 db tojás
- ½ rúd kolbász (ízlés szerint csípős vagy nem) vékony karikákra vágva
Lépésről-lépésre:
Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. A serpenyőt félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a TV paprikakarikákat elkezdjük fonnyasztani úgy, hogy a serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre. Amikor már összeesett, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat is.
Beletesszük a vékony karikákra vágott kolbászt is.
Sózzuk, majd lefedve pároljuk. A végén beletesszük a tojást és addig keverjük, amíg a tojás megfő, de még laza marad.