Epres-spenótos smoothie joghurttal - Reggeli egészségbomba

Kezdetben azt sem tudtam elképzelni, hogy egyáltalán a kezembe veszek olyan poharat, amiben zöldséges turmix van. Aztán sokat olvastam a jótékony tulajdonságairól és elkezdtem a gyümölcs turmixaimhoz hozzáadni mindig apránként zöldségeket is. Ma reggel epres-spenótos smoothie-t készítettem. Az íze meglepően finom, szinte csak az eper és a banán lágysága és krémessége dominál benne, de a spenót a színe és jótékony tulajdonsága miatt elengedhetetlen kelléke ennek a tartalmas, reggeli „egészségbombának”.
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Epres-spenótos smoothie joghurttal
Mennyiség: 2 bögre
Elkészítés: 10 perc
Egészséges és finom
Hozzávalók:
- 50 ml víz
- 80 ml tehéntej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
- 3 marék jég
- 50 g natúr joghurt
- 1 db alma pucolva, magházát eltávolítva, húsát felvágva
- 1 db banán, héját lehúzva
- 1 csomag bébispenót levél
- 12 szem eper, szárát eltávolítva
- 2 ek. méz
Elkészítés:
Helyezzük egy turmixgépbe az összes alapanyagot, majd magas fokozaton krémes állagúra aprítsuk.
Tegyük bele a hozzávalókat a turmixgépbe
Ha szereted a zöldségeket, lapozz a következő oldalra, ahol mutatok még két szuper receptet!
Fotók: Marton Adrienn
Oldalak
