10 perc alatt elkészül és elronthatatlan - Barackos-kókuszos puding
Hallottatok már a tápióka gyöngyről? Ez a kis fehér gömböcske pár héttel ezelőtt került a konyhámba és azóta nemcsak mártásokat és leveseket sűrítettem vele, hanem desszertet is készítettem. Tudjátok milyet? Mézeset-barackosat-kókuszosat-könnyedet és emellett laktatót. Olyat, amitől az egész család odavolt, és kérdezgették, hogy mi a titkom, hogy ilyen finom desszertet készítettem. A választ nektek elárulom! Az, hogy ezt a receptet nem lehet elrontani... Ráadásul 10 perc az elkészítése. Szóval ez tipikusan a „mind a két fél jól jár” típusú étel. Próbáljátok ki ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Barackos-kókuszos tápióka puding
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 gr tápiókagyöngy
- 3 ek. méz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- 200 ml baracklé
- 3 csillagánizs
- 10 gr étkezési keményítő
- 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: baracklével)
- 2 érett őszibarack vagy 4 érett sárgabarack
Elkészítés
1. A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 5-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor töltsük abba a poharakba, amelybe majd tálaljuk.
3. A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük össze a likőrrel és sűrítsük be vele a baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
4. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.