Tojásrántotta muffin
Gyors és látványos reggeli,
és persze isteni finom!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Tojásrántotta muffin
Hozzávalók:
- 12 darab sonkaszelet
- 70-80 g reszelt trappista sajt
- 150 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 5 darab tojás
- 100 ml tej
- só, bors ízlés szerint
- 7 db koktélparadicsom
- vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. A muffin sütőformát vajazzuk ki, majd béleljük ki sonkaszeletekkel. Töltsünk meg minden sonka kelyhet sajttal, majd zöldborsóval. Az összekevert tojás-tej-só-bors keveréket öntsük a ’’sonkamuffin’’ tartókba, majd félbevágott paradicsomokkal díszítsük a tetejét. 16 percig süssük takarás nélkül. Tálaláskor reszeljünk rá még sajtot.