Sütésmentes Mangó-lime joghurt torta - A tökéletes desszert

A tökéletes hétvégi kényeztető desszert!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sütésmentes Mangó-lime joghurt torta - A tökéletes desszert
Sütésmentes Mangó-lime joghurt torta
Hozzávalók:
KRÉM
- 1 nagy pohár Görög joghurt
- 100 g Mascarpone
- 150 g Porcukor
- 12 g Zselatin
- 2 csipet Vanília őrlemény
- 1 db Lime
MANGÓZSELÉ
- 1 db Mangó
- 100 g Porcukor
- 1 db Expressz tortazselé
TORTA ALAP
- 300 g Zabkeksz
- 200 g Vaj
Elkészítés:
ALAP
Összezúzzuk a zabkekszet, majd az olvasztott vajjal eldolgozzuk. A tortaforma aljába nyomkodjuk és 20 percre a fagyasztóba tesszük.
KRÉM
A joghurtot, mascarponét, porcukrot és a lime levét illetve a reszelt héját összekeverjük.
12 g zselatint, 45 g vízben hagyjuk ázni, amíg magába szívja a vizet, majd a mikróba tesszük és szinte forrásig melegítjük (kb. 30 másodperc).
Miután kihűlt a krémbe öntjük, jól elkeverjük és a torta alapra kanalazzuk és ismét fagyasztóba tesszük 30 percre.
Amikor érezhetően kemény a teteje akkor kezdjük elkészíteni a mangózselét.
MANGÓZSELÉ
Egy mangó húsát a porcukorral és 50 ml vízzel botmixer segítségével összepépesítjük. Hozzáadjuk a torta zselét és fél percig tovább keverjük.
Az elkészült mangózselét a torta tetejére öntjük, majd mikor megszilárdul, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Ha szeretnétek, hogy a gyümölcsök deresek legyenek, akkor tegyétek be díszítés után a mélyhűtőbe az egész tortát.Úgy tegyétek a tortára a gyümölcsöket, hogy ne érjetek hozzá kézzel( mert a kéz minimális zsírossága miatt, nem dermed meg a gyümölcs egyenletesen).