Klasszikus tojásos nokedli ecetes friss salátával - Fenséges és magyaros

Igazi magyaros recept, amit bármikor megennék. Ti is?!
Igazi magyaros recept, amit bármikor megennék. Ti is?!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Klasszikus tojásos nokedli ecetes friss salátával
Klasszikus tojásos nokedli ecetes friss salátával
Hozzávalók:
TOJÁSOS NOKEDLI
- 50 dkg Liszt
- 15 dkg Vaj
- 6 db Tojás
- 3 dl Víz
- 1 dl Tej
- 1 ek Olaj
SALÁTA
- 1 db Fejes saláta
- 3 ek Fehérborecet
- 1 ek Olívaolaj
- 1 dl Víz
- 2 tk Porcukor
- 1 tk Só
- 1 gerezd Zúzott fokhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Fenyőmag
- Olívaolaj
Elkészítés:
TOJÁSOS NOKEDLI
Egy evőkanál sóval egy nagy fazék vizet felteszünk forrni.
A vajat alacsony lángon elkezdjük felolvasztani egy nagyobb serpenyőben.
A galuskához két tojást felverünk, hozzáadjuk a langyos vizet, a tejet, az olajat és egy csipet sót. Ezután az átszitált liszthez adjuk és jól elkeverjük.
A nokedlit 2-3 adagban a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljönnek a víz felszínére leszűrjük és az olvasztott vajra dobjuk.
Amikor az összes nokedli a serpenyőben van, átforrósítjuk, és hozzáadjunk a 4 db felvert, sózott tojást, több részletben.
Lazán, éppen csak addig forgatjuk, amíg a tojás el nem kezd megszilárdulni, vigyázzunk, hogy ki ne szárítsuk.
A végén friss petrezselymet keverünk hozzá.
ECETES FEJES SALÁTA
A fehérborecetet, a vizet, az olajat, a sót, a porcukrot és a zúzott fokhagymát keverjünk össze egy tálban.
A fejes saláta leveleit tépjük darabokra, és öntsük le a dresszinggel, majd forgassuk alaposan össze.
Tálalás:
A szaftos tojásos nokedlit tálaljuk a friss ropogós ecetes fejes salátával.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak

This is a modal window.