Adri féle carbonara makarónival - Az olaszok imádott pastája
Ha ti is imádjátok az olasz életérzést, készítsétek el ezt a krémes tésztát!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Adri féle carbonara makarónival
Hozzávalók:
CARBONARA
- 50 dkg Makaróni
- 15 dkg Bacon
- 15 dkg Parmezán
- 3 db Tojássárgája
- 250 ml Tejszín
- 3 gerezd Fokhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Petrezselyem
Elkészítés:
A makarónit forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük. A főzővízből tegyünk félre kb. 1dl-t.
A kockázott bacont egy nagy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a szalonnára borítjuk.
Hozzáadjuk a parmezán 3/4 részét, borsozzuk és elkeverjük.
2-3 percig kevergetve főzzük és hozzáadjuk a makarónit és a főzővizet, jól összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a magvakat, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és krémesre pürésítjük.
Tálalás:
Tálaláskor parmezánnal és petrezselyemmel megszórjuk.