Adri féle carbonara makarónival - Az olaszok imádott pastája

Ha ti is imádjátok az olasz életérzést, készítsétek el ezt a krémes tésztát!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Adri féle carbonara makarónival
Adri féle carbonara makarónival
Hozzávalók:
CARBONARA
- 50 dkg Makaróni
- 15 dkg Bacon
- 15 dkg Parmezán
- 3 db Tojássárgája
- 250 ml Tejszín
- 3 gerezd Fokhagyma
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Ízlés szerint só, bors
- Petrezselyem
Elkészítés:
A makarónit forrásban lévő sós vízben félkeményre főzzük. A főzővízből tegyünk félre kb. 1dl-t.
A kockázott bacont egy nagy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a szalonnára borítjuk.
Hozzáadjuk a parmezán 3/4 részét, borsozzuk és elkeverjük.
2-3 percig kevergetve főzzük és hozzáadjuk a makarónit és a főzővizet, jól összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a magvakat, a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és krémesre pürésítjük.
Tálalás:
Tálaláskor parmezánnal és petrezselyemmel megszórjuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
