Joghurtos bodzavirág fagyi - Üde nyári édesség
Megenni és elkészíteni is élmény, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Joghurtos bodzavirág fagyi
Hozzávalók:
JOGHURTOS BODZAVIRÁG FAGYI
- 6 db Bodzavirág
- 1 db Lime
- 50 ml Almalé
- 300 ml Joghurt
- 150 ml Habtejszín
- 2 ek Méz
- 1 ek Porcukor
- 1 db Zselatinlap
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A lerázott bodzavirágtok szárát levágjuk, majd egy tálba ráfacsarjuk a lime levét.
Ezután mehet rá az almalé és az egészet összeforgatjuk a mézzel.
Lenyomjuk egy lapostányérral, nehezéknek ráteszünk 2 konzervet, és szoba-hőmérsékleten állni hagyjuk egy éjszakára.
Másnap a masszát egy tálra helyezett apró lyukú szűrőbe öntjük, és jól kinyomkodjuk.
A joghurtot és a habtejszínt a lecsepegett léhez adjuk, porcukorral édesítjük, és habverővel simára keverjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy lábasban, gyenge tűzön kevergetve feloldjuk.
A tűzről levéve habverővel beledolgozunk 2 evőkanál joghurtos masszába, majd a maradék joghurtos masszához keverjük, és ha szükséges édesítőszerrel édesítjük.
Formába öntjük, aminek az oldalára lime és citrom karikákat teszünk. Majd az egészet lefagyasztjuk.