Joghurtos bodzavirág fagyi - Üde nyári édesség

Megenni és elkészíteni is élmény, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Joghurtos bodzavirág fagyi
Joghurtos bodzavirág fagyi
Hozzávalók:
JOGHURTOS BODZAVIRÁG FAGYI
- 6 db Bodzavirág
- 1 db Lime
- 50 ml Almalé
- 300 ml Joghurt
- 150 ml Habtejszín
- 2 ek Méz
- 1 ek Porcukor
- 1 db Zselatinlap
EGYÉNI HOZZÁVALÓK
- Folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A lerázott bodzavirágtok szárát levágjuk, majd egy tálba ráfacsarjuk a lime levét.
Ezután mehet rá az almalé és az egészet összeforgatjuk a mézzel.
Lenyomjuk egy lapostányérral, nehezéknek ráteszünk 2 konzervet, és szoba-hőmérsékleten állni hagyjuk egy éjszakára.
Másnap a masszát egy tálra helyezett apró lyukú szűrőbe öntjük, és jól kinyomkodjuk.
A joghurtot és a habtejszínt a lecsepegett léhez adjuk, porcukorral édesítjük, és habverővel simára keverjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy lábasban, gyenge tűzön kevergetve feloldjuk.
A tűzről levéve habverővel beledolgozunk 2 evőkanál joghurtos masszába, majd a maradék joghurtos masszához keverjük, és ha szükséges édesítőszerrel édesítjük.
Formába öntjük, aminek az oldalára lime és citrom karikákat teszünk. Majd az egészet lefagyasztjuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Oldalak
