Házi mogyoróvaj: Ezerszer finomabb, mint amit a boltban kapsz!

Könnyű elkészíteni, az eredmény pedig magáért beszél: a család kedvence lesz ez pár perc alatt összedobható krém.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Házi mogyoróvaj
Házi mogyoróvaj
Hozzávalók (1x3dl-es üveg):
- 300 g pörkölt sótlan mogyoró
- 2 ek mogyoróolaj vagy valamilyen nem intenzív ízű növényi olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- Több adagban szórjuk az aprítóba a mogyorót és kezdjük el darálni.
- Amikor már apróbbra darálta a gép adjuk hozzá a többit, szakaszosan.
- Belekanalazzuk az olajat, ha szükséges sózzuk és addig krémesítjük, amíg teljesen homogén állagú lesz.
Tipp: Ha szeretnénk ízesíthetjük chilivel vagy akár mézzel is.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak

This is a modal window.