Egészségmegőrzésre fel: makadámdiós spárgasaláta eperrel

Ez az ízkombináció mindenkit levesz a lábáról - tökéletes választás, ha valami könnyű ebédre vágysz.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Makadámdiós spárgasaláta eperrel
Makadámdiós spárgasaláta eperrel
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg friss vegyes saláta
- 15 dkg makadámdió
- 30 dkg eper
- 10 szál zöld spárga
- 1 ek magos mustár
- 1 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy edény forrásban lévő vízbe tesszük a spárgát 3 percig.
- Ezután közvetlen hideg jégkockákkal teli vízbe merítjük még 3 percig. Majd 1-1 spárga szárat 4 részre vágunk.
- Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a zöldséghúst kockára vágjuk, majd a vegyes salátával, negyedelt eprekkel, durvára tört makadámdióval és a lehűtött spárgával összekeverjük.
- A mustárt a mézzel, ecettel, olajjal elkeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Az öntetet ráöntjük a salátára, majd tálalás előtt összekeverjük.
Tipp: Az igazán nyárias ízvilág érdekében a spárgát grillen is készíthetitek.