Nutellás bomba: Egy sütemény, aminél jobbat nem süthetsz ezen a hétvégén!

A sütemények ásza, amiből biztosan repetázni fogsz!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Nutellás bomba
Nutellás bomba
Hozzávalók:
Krém:
- 250 g Nutella
- 250 g mascarpone
- 5 db zselatinlap
Tészta:
- 100 g Nutella
- 2 db tojás
- 120 g tönkölybúza liszt
- 80 g xilit
Díszítés:
- 10 dkg törökmogyoró, durvára aprítva
- nutella, ízlés szerint
Elkészítés:
Krém:
- A zselatinlapokat 10 percig hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és egy edényben vízgőz felett felolvasztjuk.
- A Nutellát és a mascarponét összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a felolvasztott zselatinhoz.
Tészta:
- A Nutellát összekeverjük a tojásokkal és a xilittel, végül pedig hozzákeverjük a lisztet is.
- Kikenjük a masszát egy sütőpapírra és 180 fokon 10 percig sütjük.
- A megsült tésztát egy kör alakú forma segítségével kiszaggatjuk. A korongokat a krémmel és további piskótalapokkal egymásra rétegezzük, majd fél órát dermesztjük a hűtőben.
- A megdermedt sütemények oldalait megkenjük egy kevés Nutellával, majd aprított mogyoróba forgatjuk.
Tipp: Tálaláskor díszíthetjük Nutellával elkevert tejszínhabbal, mentalevéllel és gránátalma magokkal.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak

This is a modal window.