Szupergyors reggeli az egész családnak: sonkával töltött bundáskenyér tekercs

Még a legsietősebb reggeleken is bele fog férni az idődbe az elkészítése.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Sonkával töltött bundáskenyér tekercs
Sonkával töltött bundáskenyér tekercs
Hozzávalók:
- 6 szelet friss toast kenyér
- 6 szelet bacon szalonna (bőr nélküli)
- 6 szelet sonka
- 6 szelet trappista sajt
- 3 ek vaj
- 2 db nagy tojás
- 2 ek tej
- só, bors, snidling
Elkészítés:
- Vékonyan levágjuk a toast kenyerek héját, majd egy sodrófa segítségével kinyújtuk nagyobb szeletekre.
- A tojást, a tejet egy habverő, vagy villa segítségével összekeverjük, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesíthetjük. (Olyan tálat válasszunk, amiben elférnek majd a tekercsek.)
- A szalonnákat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olaj nélkül ropogósra sütjük, a kenyerek közepére helyezzük.
- Jöhetnek a sonka és sajt szeletek egymás tetejére, egy kicsit megnyomkodva már tekerhetjük is fel őket.
- Egy másik serpenyőben felmelegítjük a vajat, eközben a tekercseket a tejes-tojásban megforgatjuk, lecsöpögtetve a felesleget a serpenyőbe tesszük őket.
- Minden oldalát kb. 3-4 percig sütjük, majd tálalhatjuk.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
