Ettől a titkos hozzávalótól lesz istenien finom minden főzelék: ezt tedd a rántásba, hogy ínycsiklandó legyen a végeredmény
Sokan nem is gondolnának rá, pedig ezerszer finomabb lesz szinte bármelyik főzelék, ha a rántásba belecsempésszük ezt a filléres hozzávalót, ami alapból megtalálható minden konyhában.
Az egész család repetázni fog belőle!
A főzelék a magyar konyha egyik nagy kedvence: zöldségekből, gyakran sűrített lével, tejföllel és/vagy rántással készült ételről van szó, mely nemcsak egészséges, de laktató is, emellett pedig az emésztésnek is jót tesz. A főzelékek lényege, hogy a zöldségeket főzés során pürésítik vagy darabosan hagyják, majd valamilyen sűrítőanyaggal besűrítik, így krémes, gazdag állagot kapnak. A legnépszerűbb főzelékek közé tartozik a borsó, a spárga, a lencse, a káposzta, a burgonya és a zöldbab, melyek mindegyike könnyen hozzáférhető alapanyagokból előállítható. Elkészítésük nem bonyolult, és viszonylag gyorsan, egyszerű és olcsó alapanyagok felhasználásával megfőzhetők, ezért sok háztartásban gyakran szerepelnek a menüben. De vajon hogyan tehetjük a főzelékeket még ízletesebbé? Nos, egy filléres összetevővel, amit a rántásba kell keverni - galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf