Ezt az 5 ételt pillanatok alatt lebontja a szervezeted: tele vannak emésztőenzimekkel
Bizony vannak olyan élelmiszerek, amely természetes módon tartalmaznak nagy mennyiségű emésztőenzimet, melyek segítenek a bélrendszernek a lebontásban, emellett pedig még vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjével is tele vannak.
Gyomorkímélő ételek
Evéskor és utána a gyomornak és a beleknek sok feladata van: begyűjtik az ételben lévő fehérjét, zsírokat, vitaminokat és szénhidrátokat, majd a különböző tápanyagok bekerülnek a véráramba, majd ezeket a test ezeket sokféle módon hasznosítja, például úgy, hogy legyen belőle energiád a mindennapokhoz, de a növekedéshez és az általános jóléthez is nélkülözhetetlenek. Mindezen dolgok azonban nem történhetnek meg emésztőenzimek nélkül, melyeknek a Harvard szakértői szerint három fő típusa van, a proteáz, amely kivonja a fehérjéket az élelmiszerekből, majd aminosavakká és kis peptidekké alakítja őket, az amiláz, amely a szénhidrátokat egyszerű cukrokká bontja le, valamint ott van még a lipáz is, amely a zsírokat bontja zsírsavakra. Ezenkívül persze vannak még más enzimek is, például a laktáz, a maltáz vagy épp a szacharáz, és bár a szervezetünk termeli ezeket az enzimeket, emésztőrendszerünknek azzal is segíthetünk, ha olyan ételeket fogyasztunk, melyekben természetesen és nagy mennyiségben fordulnak elő ezek az emésztést segítő anyagok. Galériánkban 5 ilyen élelmiszert mutatunk!
Ha te is szeretnél sokáig élni, miközben egészséges és fitt maradsz, érdemes megfogadni a férfi tanácsát.
Leadfotó: 123rf