Ez a férfi jóval magasabb IQ-val rendelkezik, mint Einstein: a Nobel-díjas fizikus a nyomába se érhet

A dél-koreai származású férfi hihetetlen eredményt ért el az IQ-teszteken, ezzel pedig jócskán maga mögé utasította a szintén géniuszként elhíresült Albert Einsteint.

Döbbenetes érték

Az IQ (intelligenciahányados) egy mérőszám, amely az egyén kognitív képességeit próbálja számszerűsíteni a populáció átlagához viszonyítva. Az IQ-tesztek célja az intelligencia bizonyos aspektusainak mérése, például a problémamegoldó képesség, logikai gondolkodás, absztrakt gondolkodás, tanulási készség, valamint a verbális és téri képességek. Az eredményeket általában úgy kalibrálják, hogy az átlagos IQ-érték 100 körül legyen, és a legtöbb emberé 85 és 115 között mozog. Az olyan zseniké azonban, mint amilyen Albert Einstein is volt, persze jóval magasabb: az övé állítólag 160 körül mozgott, van azonban egy dél-koreai férfi, aki minden eddigi rekordot megdöntött az eredményével. Galériánkban találod a részleteket!

A relativitáselmélet kidolgozója, Einstein a világ legnagyobb zsenijei közé tartozik: bár a fizikus állítólag soha nem végzett konkrét IQ-tesztet, a történelmi feljegyzései alapján a szakértők nagyjából ki tudták számolni az intelligenciahányadosát, ami nagyjából 160, így jóval átlag feletti.
Kattints a további képekért!

Voltaképpen már a Halloween előszobájában vagyunk, szóval legújabb rejtvényünkkel nem árulunk zsákbamacskát: ez a fejtörő is az októberi időszak egyik legizgalmasabb ünnepéhez kapcsolódik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Home&Design
Anne Hathaway merész és egyedi előszobája bemutatja, hogyan lehet egy tér egyszerre rendezett és kifinomult, mégis élettel teli és személyes. A minimalizmus és a maximalizmus találkozása a 2025-ös év...
Lifestyle
Ezzel az egyszerű, de hatékony módszerrel biztos lehetsz abban, hogy a ragtapaszod hosszabb ideig a helyén marad, és megfelelően védi a sebedet. Próbáld ki, és tapasztald meg a különbséget!