Sztárok

Senki nem falta olyan mohón a férfiakat, ahogy ő: Churchill menye volt a múlt század egyik legnagyobb kurtizánja

Pamela Beryl Harriman elsősorban politikai aktivistaként és diplomataként szerzett magának hírnevet, titkos magánélete azonban talán még izgalmasabb, mint impozáns szakmai pályafutása.

Mindenáron jó partira vágyott: végül kifogta magának Churchill fiát

Pamela Beryl "Digby" Harriman, a néhai brit miniszterelnök, Winston Churchill menye volt a 20. század egyik legnagyobb kurtizánja - állítja friss cikkében az Index. A később politikai aktivistaként és diplomataként is híressé vált nő 1920-ban, egy anyagi gondokkal küzdő báró gyermekeként látta meg a napvilágot. Szülei minden követ megmozgattak azért, hogy az ifjú Pamela jónevű, tehetős családba házasodhasson be, jellegzetes külseje (széles arc, vörös haj) azonban nem igazán felelt meg a szépségideálnak egy olyan korban, amikor a mozivászonról Veronica Lake-ek és Rita Hayworth-ök mosolyogtak le a férfiközönségre. "Lehet, hogy gyönyörű lett volna, ha nem lett volna ilyen rövid a nyaka, de ez azért van, mert a feje olyan erősen van rácsavarva" - mondta később egy kortársa Pameláról, aki 20 évesen ismerkedett meg Randolph Churchill-lel, a néhai brit miniszterelnök, Winston Churchill egy szem fiával. A megbízhatatlan, részeges Randolph nem volt ugyan szerelmes a nőbe, de mindenáron szeretett volna családot alapítani, Pamela pedig a vidék banalitása és unalma elől menekült a legendás politikus fiának karjaiba. A frigy tehát nem az égben köttetett, de segítségével a fiatal nő végre megindulhatott a társadalmi felemelkedés útján.

A duhaj, részeges Randolph egy idő után kimutatta a foga fehérjét: Pamelának meglehetősen keserű élete volt az agresszív férfi mellett, de a fiatal nő legalább elkezdhette befészkelni magát a társadalom krémjébe. Ismertségét csak növelte, amikor Winston Churchill miniszterelnökként kieszelt egy ragyogó PR-fogást: elintézte, hogy egy Pameláról és az unokájáról készült fotó kerüljön a legolvasottabb amerikai magazin, a Life címlapjára. Menye számára innentől fogva nem volt megállás: megérkezett a híres és irigyelt, pezsgő életet élő nagyvilági nők előkelő klubjába.
Kattints a további képekért!

Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Lifestyle
Néhány hónappal ezelőtti cikkünkben arra a kérdésre próbáltunk választ találni, hogy mi okozza az idősek összetéveszthetetlen illatát, most pedig az úgynevezett "öregemberszag" elleni "védekezésről"...
Lifestyle
Gothár Péter 1982-ben bemutatott nemzedéki közérzetfilmje ugyan a hatvanas évek kádári Magyarországát tárja elénk, szorosan kapcsolódik az 1956-os forradalomhoz is.
Lifestyle
Ne féljünk kísérletezni, és alakítsuk az ebédet a gyerekek ízlésére – így biztosak lehetünk benne, hogy minden nap friss és izgalmas ételekkel indulnak útnak.