Tényleg megbízhatsz a Wikipédiában, vagy ez a hamis információk enciklopédiája?

Még mindig gyakori vita, hogy mennyire megbízható az az információ, amit a Wikipédián találunk. Megmutatjuk, hogy mi a helyzet most.

A mesterséges intelligenciától alaposan féltik a Wikipédiát

A Wikipédia az egyik legnagyobb és legismertebb online enciklopédia, amelyet bárki szerkeszthet. Az oldal célja, hogy szabadon hozzáférhető, megbízható információkat nyújtson a világ minden tájáról.

Azonban a Wikipédia megbízhatósága gyakran vita tárgyát képezi, mivel a tartalmakat önkéntesek szerkesztik, akik nem feltétlenül szakértők az adott témában. A Wikipédia megbízhatósága nagymértékben függ a források minőségétől és a szerkesztők hozzáértésétől.

Megbízhatsz jelenleg a világ legnagyobb online enciklopédiájában? Mi a helyzet a mesterséges intelligenciával? A galériánkban választ adunk a kérdésre!

Többet akarsz tudni hirtelen Leonardo DiCaprióról? Ha bírod a nevét, rögtön a Wikipédia jelenik meg a Googleben, és csak ezt követi az IMDb adatlap. Sok mindennel van így, és valóban sokat segít nekünk a világ legnagyobb online enciklopédiája.
Kattints a további képekért!

Mindig igyekszik új funkciókat bevetni a Meta, de hát sokan hőzöngenek, hogy néha még az alapok se működnek normálisan a Facebooknál.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Home&Design
Vannak bizonyos tárgyak és berendezések, melyeknek semmi keresnivalójuk a hálóban, éppen ezért ha megszabadulsz tőlük, egészen megváltozik majd a szoba, valamint az ott töltött idő is.
Sztárok
Azt eddig is lehetett tudni, hogy Tóth Gabi szerelme és Krausz Gábor nincsenek túl jóban. Papp Máté Bence azonban most rátett erre egy lapáttal.
Sztárok
Elképesztő, hogy rohan az idő: Bruce Willis és Demi Moore első unokája, Louetta egyre gyönyörűbb kis hölggyé cseperedik, tetejébe olyan bájos tekintettel tud a kamerába nézni, hogy attól mindenki...