Ezek az élelmiszerek felerősíthetik a menopauza tüneteit: érdemes őket elkerülni, ha jobban akarod érezni magad a bőrödben

A táplálkozás nagy jelentőségű lehet a menopauza tüneteinek enyhítésében, a csontritkulás, a hízás és más negatív egészségi következmény mérséklésében. De nemcsak arra érdemes figyelni, mi legyen a tányéron, hanem arra is, mit érdemes elkerülni.
Ezeket inkább ne fogyaszd
Imre Noémi, a Nőgyógyászati Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember Msc szerint vannak olyan élelmiszerek, melyek fogyasztását érdemes csökkenteni a menopauza alatt, nem véletlenül, hiszen ilyenkor és utána talán még fontosabb a táplálkozásunkra úgy tekinteni, mint az egészségünk egyik alapkövére. Különösen akkor érezhető ez a hatás, ha a klimax kellemetlen tünetei – például hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulati hullámzások, hízás – kapcsán azt figyeljük meg, hogy azokat bizonyos élelmiszerek, italok felerősítik. Ilyen esetben érdemes azok bevitelét csökkenteni, elkerülni vagy mással helyettesíteni. A tüneteket felerősítő élelmiszerekről galériánkban olvashatsz részletesen!
Leadfotó: 123rf, Forrás: Nőgyógyászati Központ
Oldalak
