Lifestyle

Eleged van a munkádból? Így kezdd el a karrierváltást a szakértő szerint!

Mikor célszerű meglépni? Pontos dátum nem létezik, inkább olyan élethelyzet, ahol egyáltalán felmerül bennünk a gondolat, vagy már maga az igény.

Őri Júlia - Business- és management coach

A segítő-támogató munka mindig közel állt hozzám, de sokszor eszköztelennek éreztem magam. Ezért kezdtem el 2009-ben egy Business-és Management coach képzést, amit 2010-ben sikeresen elvégeztem, és az Európai Coaching Szövetség által minősített coach lettem. Már egy új gondolat, vagy nézőpont segíthet a megoldást megtalálni. Korábbi cikkeimet itt találod!

Régen fel sem merült a karrierváltás gondolata

Jó néhány évtizeddel ezelőtt az volt az általános, hogy ahol elkezdtünk dolgozni ott töltöttük az aktív életünk nagy részét, vagy onnan is mentünk nyugdíjba. Fel sem merült a munkahely váltás gondolata, a karrierváltás pedig végképp nem.

Jellemző volt, hogy családon belül apáról fiúra öröklődött egy bizonyos foglalkozás vagy szakma. Így alakultak ki az orvos, ügyvéd, pedagógus, gyógyszerész dinasztiák, ahol a fiatalokban fel sem merült, hogy eltérve a családi mintától, esetleg más foglalkozást vagy szakmát válasszanak.

Jellemző volt a lojalitás a munkahely iránt, sokszor társadalmi rangot is jelentett bizonyos cégeknél dolgozni. Ezeknek a közösségeknek erős megtartó szerepük volt. A biztos megélhetésen túl érzelmi kötődés is kialakult a közösségen belül. Ebből pedig kilépni komoly traumát jelentett.

A 2000-es évektől kezdett megváltozni ez a hozzáállás. Megjelentek az „első fecskék”, akik felmondtak a munkahelyükön és munkahelyet váltottak, esetleg az addig űzött foglalkozást vagy szakmát feladták, és valami újba kezdtek.

Ez a tendencia egyre erősebben figyelhető meg az utóbbi években.

Megélhetést és elégedettséget is keresünk

A család is nyitottabb, támogatóbb lett a pályaválasztást illetően. Előtérbe került olyan foglalkozás vagy szakma választása, ami nem csak megélhetést biztosít, hanem örömet is okoz. Ez egy új hozzáállás és elvárás a munkavállalók részéről.

Azonban az, amit fiatal korunkban gondolunk a nekünk való munkáról teljesen természetes, ha idővel azt érezzük, hogy ebből már kihoztuk, amit lehetett, illetve érhetnek olyan hatások, ami miatt megfogalmazódik a váltás gondolata. Ma már ez nem ördögtől való, sőt, egyre elfogadottabb.

Az aktív, munkával töltött éveink száma sokkal hosszabb, mint régebben. Ha csak a nyugdíjba menetel lehetőségét nézzük, ez most 10 évvel többet jelent. Miért ne próbálhatnánk ki magunkat más szakmában, foglalkozásban?

Mégis mi kell ehhez a váltáshoz?

Előszőr is megfontolt, szilárd elhatározás. Mérjük fel reálisan a tudásunkat, képességeinket. Szánjunk időt arra, hogy érleljük magunkban a lehetőségeket, az ötleteket, vágyakat. Akár listát is készíthetünk ezekről. Aztán a lista fokozatosan szűkíthető. Hasznos lehet ebbe a családot vagy barátokat is bevonni. Legyünk őszinték magunkkal. Hajlandók lennénk új ismereteket is megtanulni? Készek lennénk egy új területen az elején kezdeni mindent? Akár az anyagi, akár az érzelmi biztonságot feladni? Mennyire kezeljük jól a változásokat? Tényleg akarjuk, szeretnénk kipróbálni magunkat más területen, vagy csak milyen jó lenne, ha……? Mit várunk a váltástól? Szakmailag, anyagilag milyen igényeink vannak? Mennyire fontos, hogy örömet okozzon, lássuk az értelmét?

Ha ezeken a kérdéseken végig mentünk, és határozottan úgy gondoljuk, érezzük, hogy itt az idő a karrier váltásra, akkor lépjünk a tettek mezejére. Konkrét lépéseket tűzzünk ki határidőkkel.

A célt ne tévesszük szem elől! Lesznek menet közben nehézségek, buktatók, nem várt helyzetek. De a belső meggyőződésünkből hozott döntés erőt ad, tartást, megtapasztaljuk, hogy olyan erőforrásaink vannak, amikről nem is tudtunk. Persze ha reálisan mértük fel a lehetőségeinket, akkor pozitív hatások és tapasztalatok is érnek bennünket.

A vágyak konkrét tettek nélkül álmok maradnak. Magam miatt akarom, mások miatt kell. Nagy különbség.

Csak okosan, megfontoltan, bátran! Aki mer az nyer.

Így viselkedj a céges bulin - Tuti sikered lesz

Családi nap, csapatépítő vagy céges karácsony? Nem mindegy, hogy milyen szabályokhoz tartod magad a vállalati rendezvényeken. Szakértőnk, Őri Júlia cikkét olvashatjátok.

Leafotó: 123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Lifestyle
A Kos életében felbukkan egy régi szerelme és teljesen felkavarja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Az anyós és a meny kapcsolata nem mindig felhőtlen. Itt is egy ilyen szituáció bontakozott ki, amikor előbbi erősen bele akar szólni az esküvőbe. Persze nem ez az egyetlen bonyolult szál a...
Lifestyle
Pedig a szakemberek szerint ha jobban vigyáznánk a mobilunk akkumulátorára, akkor azt alaposan meghálálná. A többség ugyanazt az ordító hibát követi el.