Lifestyle

Trump elárulta, hogy orosz fenyegetés esetén valóban cserben hagyná-e Lengyelországot

Hazugnak nevezte Donald Trump Kamala Harrist, aki szerint a republikánus elnökjelölt orosz fenyegetés esetén cserben hagyná Lengyelországot – írja az MTI.

Parázs vita az elnökjelöltek között

A demokrata elnökjelölt a szeptember 11-i elnökjelölti televíziós vita során kijelentette: amennyiben Trump újra elnök lenne, Vlagyimir Putyin orosz elnök „Kijevben ülne, és tekintetét Európa más részeire vetné, elsősorban Lengyelországra”. A kijelentésről most egy lengyel tévécsatorna faggatta a második elnöki ciklusára készülő Trumpot.

Trump az interjúban hazugságnak nevezte Harris szóban forgó állítását. „Senki sem tett a lengyelekért annyit, amennyit én, Kamala Harris egy hazug személy” – jelentette ki. Trump emellett ismét kijelentette, hogy ha ő lenne az elnök, Putyin nem merte volna megtámadni Ukrajnát.

Trump azt is leszögezte, hogy ellenfeleivel szemben ,neki kivételes a viszonya Lengyelországgal, mert a riválisai „nem szeretik a lengyeleket, nem szeretik a vallást”. Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államokban élő lengyelek elmennek majd szavazni, és „annak adják a voksukat, aki az értékeiket támogatja”.

Az amerikai politikus barátjának nevezte Andrzej Duda lengyel államfőt, és támogatásáról biztosította az elnök azon javaslatát, hogy a NATO-tagállamok a GDP 3 százalékát fordítsák védelemre.

Őrizetbe vették a Donald Trump elleni szeptemberi merényletkísérlettel gyanúsított Ryan Wesley Routh fiát, akinek telefonján több száz gyermekekről készült pornográf fényképre bukkantak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Sztárok
Rendkívül elegánsan érkezett az Inspiráló Nők Estje gálára Szarvas Andi, aki a helyszínen többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak, mit szóltak a párjával, mikor megtudták, hogy szülők lesznek.
Sztárok
Sütő Enikő messzi földön híres szépségéről és bájáról ódákat lehetne zengeni, az pedig csak hab a tortán, hogy a hatodik X. felett is pont olyan remek formában van, mikor évtizedekkel ezelőtt – erről...
Lifestyle
A Femcafe.hu 2024-ben immár hatodik alkalommal rendezte meg az év egyik legjobban várt, nagyszabású eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. A hagyományteremtő szándékkal alapított Femcafe Gálán ezúttal...