Lifestyle

Gyorsabb felépülés: ezek az ételek segíthetnek a nátha és influenza elleni küzdelemben

Az immunrendszer támogatása egész évben fontos, de az őszi-téli időszakban különösen érdemes odafigyelni az egészséges táplálkozásra, hogy erősek maradjunk, és minél kevésbé érintsenek minket a szezonális betegségek.

Tápláld az egészségedet

Az ősz beköszöntével az időjárás hűvösebbre fordul, és egyre több borús, esős nap követi egymást, ami magával hozza az influenza szezont is. Ilyenkor a testünk nagyobb kihívásokkal néz szembe, hiszen a hidegebb hónapokban gyengülhet az immunrendszerünk, és fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. Azonban nem kell teljesen kiszolgáltatottnak lennünk ezekkel a betegségekkel szemben – az étkezés az egyik legerősebb fegyver lehet a gyógyulás és a megelőzés terén.

A megfelelő ételek fogyasztása segíthet erősíteni az immunrendszerünket, enyhítheti a megfázás vagy influenza tüneteit, és hozzájárulhat ahhoz, hogy gyorsabban visszanyerjük egészségünket. A tápanyagban gazdag élelmiszerek fontos szerepet játszanak abban, hogy szervezetünk jobban felkészüljön a vírusok elleni védekezésre.

Noha nincsen csodagyógymód, ami teljesen megakadályozná a megfázást vagy influenzát, a gondosan összeállított étrend lényegesen javíthatja az esélyeinket a betegségek megelőzésében és leküzdésében. A hideg idő beköszöntével érdemes tudatosan beépíteni ezeket az ételeket a mindennapi étrendbe, hogy ne csak gyorsabban gyógyuljunk meg, ha elkapott minket a betegség, hanem megelőzzük annak kialakulását.

Kattints a galériára!

Húsleves A klasszikus húsleves nem véletlenül az egyik legismertebb otthoni gyógymód megfázás esetén. A meleg leves hidratál, segíti a torokfájás enyhítését, és a benne található tápanyagok – mint a fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok – támogatják az immunrendszer működését. Ezen kívül a forró gőz segít fellazítani az orrdugulást is.
Kattints a további képekért!

Továbbra is morcos, őszi idő van, és ilyenkor sokaknál alakulhat ki fejfájás, akár migrénes is. Azonban a gyógyszerrel nem árt vigyázni a szakértők szerint.

Leadfotó: 123rf, forrás: womenshealthmag.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Lifestyle
Továbbra is megosztja a diákokat és tanulókat, hogy helyes-e egyáltalán a hazai iskolákban bevezetett okoseszköz-tilalom, mindenesetre máris a láthatáron van az újabb szigorítás.
Sztárok
A szőke hajú szépség nem csupán arról híres, hogy Diana rokona: modellként is hihetetlen karriert futott be, nem véletlenül.
Sztárok
Az Ázsia Expressz idei évadát végül Béres Anett és Sáfrány Emese nyerte, ami szemlátomást megviselte Krausz Gábort. A sztárséf nem is tudta leplezni csalódottságát.