Ki ne próbáld az új TikTok trendet: égési sérülés is lehet a vége a szakértők szerint, ha mégis így teszel

A bőrgyógyászok szerint egy igencsak veszélyes őrület kapott szárnyra a TikTok-on, amit bőrápolási rutinként „hirdetnek” a különböző influencerek és felhasználók, amely csodát majd az arcbőröddel, ám a szakértők úgy vélik, nem érdemes ezzel kísérletezni.

Mi jöhet még?

A TikTok-on manapság egyre többen osztanak meg egymással különböző sminktippeket, valamint bőrápolási praktikákat: míg az előbbi teljesen veszélytelen, addig az utóbbi már bőven okozhat komoly problémákat, hiszen ha mindenfélét felkenünk az arcunkra, amit a felhasználók javasolnak, abból akár súlyos gondjaink is lehetnek. A bőrgyógyászok szerint sem érdemes kipróbálni a legtöbb trendet, ami a neten terjed és a bőrünkkel kapcsolatos: nemrégiben is vírusként kezdett el terjedni egy ilyen, amely azt ígéri, hogy ha bedörzsölsz a bőrödbe egy bizonyos zöldséget, az majd segít megszabadulni a pattanásoktól és a csúnya foltoktól, ráadásul a „kezelés” végén sokkal üdébb és frissebb, ragyogóbb lesz majd az arcbőröd. Hogy miről is van szó pontosan, és miért veszélyes ez a „rituálé”, azt galériánkból megtudhatod!

Ahogyan a Mirror is írja, az új, interneten terjedő bőrápolási hackkel akár kémiai jellegű égési sérüléseket is okozhatunk magunknak, és bár a trendben szereplő zöldségnek számos jótékony hatása van szervezetünkre nézve, valamint belsőleg fogyasztva akár arcunk is szebb lehet tőle, a bőrápolási szakértők mindenkit arra kérnek, hogy semmi esetre se dörzsöljük ezt be a bőrünkbe.
Kattints a további képekért!

Bár ez apróságnak tűnhet, mégis sokak számára kulcskérdés: vajon egészségesebb zokniban vagy anélkül aludni?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Demi Moore nagy nyomást helyezett magára, miután világra hozta második gyermekét, Scout Willist.
Fashion&Beauty
Cindy Crawford lánya, a 23 éves Kaia Gerber a minap felolvasóestet tartott a New York-i Hotel Chelsea-ben, az alkalomra pedig remek outfitet álmodott meg magának.
Fashion&Beauty
Egy biztos, ha az idei szezon trendi lábujjszíneiről van szó, el leszünk kényeztetve a választékkal.