Ezt tedd, ha túl sok paradicsomot vettél, vagy hatalmas mennyiség termett belőle a kertben
Ilyenkor előfordulhat, hogy a rokonoktól, vagy a barátoktól is nagy mennyiségű paradicsomot kapunk, akik a kertjükben termesztik. Nem csak a lecsó főzése a megoldás!
Gyakran teszik fel a kérdést, hogy a paradicsomot le lehet fagyasztani?
A paradicsom története valóban évezredekre nyúlik vissza. Eredetileg Dél-Amerikából, az Andok hegység vidékéről származik, ahol vadon termett. Az ősi aztékok és inkák már termesztették és használták is az ételeikben.
A paradicsom egyik legfontosabb összetevője a likopin, amely egy erős antioxidáns. Ez segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint védi a sejteket a káros szabad gyököktől.
Az olasz konyha elkerülhetetlen alapanyagáról beszélünk, de a magyaroknál is rendkívül népszerű. Akinek zöldséges kertje van, az biztosan termeszt paradicsomot. Azonban mi a teendő, ha el akarunk spájzolni belőle télire? A galériánkban mindent megmutatunk!
Sokszor mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de hát igazából mindegyik fontos. Azonban nem mindegy, hogy mikor mit eszünk.