Lifestyle

Mivel foglalkozik egy fémmegmunkáló, alkatrészgyártó cég?

A legtöbb vállalkozás, társaság indulásakor eltervezi, hogy hova és mennyi idő alatt szeretne eljutni. Majd bővül a kapacitás, és egyre szélesedik a tevékenységi kör. Az iparban működő cégeknél sincs ez másképp.

A szakmai feladatok elvégzése mellett elengedhetetlen a vevőkhöz, partnerekhez való rugalmas hozzáállás, a kedvező árak kialakítása, az ár-érték arány összhangja, a környezettudatosság, a stabil pénzügyi háttér és a terjeszkedés.

Mi tartozhat egy fémmegmunkálással foglalkozó üzem feladatai közé? Többek között a hidegalakítás, préselés, finomkivágás, fémforgácsolás, lézervágás. Vagy kiegészítő technológiák, mint például lemezhajlítás, egyengetés, szalagcsiszolás, párhuzamos köszörülés, hegesztés, mosás, zsírtalanítás, felületkezelés, összeszerelés.

A Jura-Plussz erőssége a minőségi termékek előállítása, a kiemelkedő szintű ügyfélszolgálat, valamint a versenyképes árak.

Nézzünk meg pár technológiát!

A lézervágásos technológiát lemeztábláknál síklézerrel, idomacélok, csövek darabolásához csőlézerrel alkalmazzák. Három csoportja létezik: oxidációs vagy égető vágás, olvasztó vágás és szublimációs vágás. A lézervágáshoz a szükséges hőenergiát lézersugár adja. Acél, alumínium, egyéb rozsdamentes fémek megmunkálására használatos.

Vannak anyagok, amelyek nagyon nehezen vághatók lézerrel, mint például az ezüst vagy a vörösréz. E módszer előnye, hogy nem szükséges hozzá szerszám és munkadarab-befogó, utólagos megmunkálást ritkán igényel, valamint az is, hogy az anyag kismértékben vetemedik.

A fémforgácsolás olyan eljárás, amikor a munkadarabról az anyagfölösleget a forgácsolószerszám alkalmazásával leválasztják és eltávolítják. Ekkor a szerszámgép és az anyag között elmozdulásra van szükség. Leggyakrabban NC és CNC esztergagéppel történik, melyeken egyre több hölgy is dolgozik.

Íme egy forgácsolási eljárás: a szalagcsiszolás

Ennél a költséghatékony folyamatnál végtelenített csiszolószalagokkal dolgozzák meg a fémfelületet. Léteznek állványos szalagcsiszolók, hosszú- és szélesszalagos csiszológépek.

Fontos, hogy a legalkalmasabb csiszolószalag legyen kiválasztva a folyamathoz, különösen figyelni kell a munkadarab formájára, felületére. A szalagok mérete és minősége szintén lényeges.

Amikor szükség van alkatrészre

Adódhatnak olyan helyzetek, amikor szükség van egy remek szakemberre vagy egy olyan cégre, ahol a feladatok elvégzésében támogatásra lelünk. Legyen ez bármilyen fémmegmunkálással kapcsolatos terület, ahol a Jura-Plussz az ön segítségére lehet. Amennyiben kérdése merül fel, keresse bizalommal a munkatársakat a megadott elérhetőségek bármelyikén, készséggel állnak rendelkezésre!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Lifestyle
Te sem gondoltad volna, hogy a porszívó még erre is jó, igaz?
Home&Design
Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.
Fashion&Beauty
A ballonkabát olyan időtlen alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat.