Meg ne edd a banánt, ha ezt látod rajta: hibát követsz el, ha mégis így teszel, nagy bajod lehet belőle!

Az érett banánnak érdemes alaposan megvizsgálni a külsejét, valamint a belsejét is, ugyanis felfedezhetsz rajta egy olyan jelet, amikor is már nem alkalmas a fogyasztásra.

Gondoltad volna?

Mint azt tudjuk, a banán egy olyan trópusi gyümölcs, amely gazdag tápanyagokban, például káliumban, rostokban, C- és B6-vitaminban. Jótékony hatásai közé tartozik a szív- és érrendszer védelme, a vérnyomás szabályozása, valamint az emésztés javítása. Emellett energiát adó, könnyen emészthető gyümölcsről van szó, így ideális edzés előtt vagy épp után elfogyasztani. A konyhában is sokféleképpen felhasználható: fogyaszthatjuk frissen, turmixokban, zabkásákban, süteményekben vagy épp palacsintába töltve. Ezen kívül készíthető belőle banánkenyér, fagylalt, vagy akár banánchips is, így változatosan illeszthető be az étrendbe. Azt azonban sokan nem tudják, hogy az érett banán nem minden esetben fogyasztható – ha kiszúrsz rajta egy bizonyos jelet, inkább dobd ki a Mindmegette cikke szerint. Hogy miről is van szó pontosan, azt galériánkból megtudhatod!

Ahogyan a lap is írja, a banán az egyik legnépszerűbb gyümölcs, ám ha sokáig tároljuk, akkor előbb vagy utóbb megbarnul, és megtelepedhetnek benne a penészgombák is, emiatt pedig már fogyasztásra nem alkalmas.
Kattints a további képekért!

Egy új kutatás szerint rengetegen szednek gyógynövényből készült étrend-kiegészítőket, ám egyes fajtái ezeknek a tablettáknak, kapszuláknak vagy épp poroknak rendkívül veszélyesek is lehetnek a májra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Te sem gondoltad volna, hogy a porszívó még erre is jó, igaz?
Home&Design
Ahogy a lakberendezés világa fejlődik, úgy nekünk is érdemes követnünk az új irányokat, és merészen újragondolni otthonunk tereit.
Fashion&Beauty
A ballonkabát olyan időtlen alapdarab, amely egyetlen stílusos nő ruhatárából sem hiányozhat.