Ezért nem szabad nedves hajjal elaludnod nyáron, de igazából télen sem

Sokan vannak úgy, hogy a kánikulában direkt estére időzítik a hajmosást, hogy ez egy kis felfrissülést adjon, azonban ez nagyon rossz ötlet. Legalábbis úgy, ha aztán ágyba is bújsz.

Egy szakértő mutatott rá, miért kellene kerülni

A nyári hónapokban a hajunk különösen ki van téve a környezeti hatásoknak, mint a kánikula, a napfény és a páratartalom. Ezek a tényezők károsíthatják a haj szerkezetét, színét és általános egészségét is.

Hamarosan visszatér a kánikula, szóval ha 11 és 15 óra között kell kint lennünk, akkor viseljünk kalapot, vagy használjunk UV-védelmet nyújtó hajápolási termékeket. A napfény különösen káros lehet a festett hajra, mivel kiszívhatja a színét ráadásul ki is száríthatja a hajszálakat.

Ilyenkor sokan döntenek úgy, hogy inkább este mosnak hajat, de így viszont nem lenne szabad ágyba bújnunk. A galériánkban leleplezzük, hogy miért!

A nyári hő hatására a haj gyakran hajlamos a kiszáradásra és a töredezésre. Ezért ajánlott a hajat ritkábban mosni, hogy megőrizzük a fejbőr természetes olajait, amelyek hidratálják azt.
Kattints a további képekért!

Sűrű a hajad, vagy nagyon hullik? Igazából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hajkefét használsz. Most megmutatjuk a trükköket!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Nem kell már sokáig dideregnünk: a hét derekán intenzív felmelegedés indul csökken a csapadékhajlam, és újra többet látjuk majd a napot.
Lifestyle
Immár hagyományként, idén hatodik alkalommal ismeri el a Femcafe.hu azokat a női teljesítményeket, amelyek széles körben inspirálják a közönséget. Szeptember 9-én kezdetét vette a szavazás, ahol a...
Lifestyle
Hol a határ a belső monológ és az őrület között? Létezik olyan, hogy "túl sok belső beszéd"? Fejleszti a személyiséget a magunkkal való trécselés, vagy egyenesen rombolja? Olvass tovább a válaszokért...