Ezek a leggyakoribb hibák a magyar REpontokon – közben megújult a palackok visszaváltását segítő térkép

A REpont applikáció a segítségünkre lehet, azonban még rengeteg hiba van a magyar rendszerben. Megmutatjuk, hogy melyek a leggyakoribbak!

Vannak olyan hibák, amit a boltok is orvosolni tudnak, de a vásárlóknak ezt azonnal jelezniük kell

Magyarország 2024 januárjában új fejezetet nyitott a hulladékkezelés és az újrahasznosítás terén a REpont rendszer bevezetésével. A cégek nyárig kaptak türelmi időt az átállásra, de ez már lejárt, így gyakorlatilag minden üveg-, fém- és műanyag palackon van 50 forintos visszaváltási díj. Ez a csomagoláson fel van tüntetve.

A rendszer célja, hogy ösztönözze a környezettudatos magatartást és csökkentse a környezeti terhelést. Bő három héttel a kötelező visszaváltás DRS-rendszerének indulása után már napi 2,5 millió visszaváltásnál járunk, de azért még vannak hibák.

A galériánkban megmutatjuk, hogy melyek a leggyakoribbak a REpontokon, és mit lehet ilyenkor tenni.

A fél éves átmeneti időszak leteltével beindult Magyarországon a visszaváltási hullám. Ez nem is csoda, mivel a többség szeretné visszakapni a pénzét.
Kattints a további képekért!

Ugyebár már voltak gondok a REpont visszaváltó automatákkal Magyarországon, de a többségük kiválóan működik. A nagy kérdés, hogy lehet velük csalni is?

Leadfotó: MTI Fotó – Hegedűs Péter

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
A Kos életében felbukkan egy régi szerelme és teljesen felkavarja. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Az anyós és a meny kapcsolata nem mindig felhőtlen. Itt is egy ilyen szituáció bontakozott ki, amikor előbbi erősen bele akar szólni az esküvőbe. Persze nem ez az egyetlen bonyolult szál a...
Lifestyle
Pedig a szakemberek szerint ha jobban vigyáznánk a mobilunk akkumulátorára, akkor azt alaposan meghálálná. A többség ugyanazt az ordító hibát követi el.