Még ezen a nyáron lefaraghatsz a kilókból: a hazai dietetikus szerint ezen múlik a siker

Az igazi forró nyár és a bikiniszezon beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de a tévhitek ellenére nem szükséges teljesen mellőzni a zsírokat étrendünkből.

Így hozhatod magad formába

A telített zsírok visszafogott fogyasztása ugyan jogos, de emellett előnyös a növényi zsírforrások, például olajos magvak, növényi olajok, valamint a halak beiktatása az étrendbe, mivel ezek telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A hidegen sajtolt olajok ezek közül is kiemelkednek: gazdagok E-vitaminban, fito-tápanyagokban és antioxidánsokban, csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint segíthetnek bizonyos daganatok megelőzésében. Bár a magyarok 10-35 százaléka folytat valamilyen mentes diétát, amelyből allergia vagy ételérzékenység miatt kizár bizonyos ételeket , egészségünkre jótékony hatással van az, ha tányérunkon színes ételek palettája szerepel, változatosan táplálkozunk és nem folytatunk egyoldalú étkezést. Shenker-Horváth Kinga az Eisberg dietetikus szakértője reagált a zsírokkal és olajokkal kapcsolatos hiedelmekre és tévhitekre; részletek a galériában!

Az olajokkal kapcsolatos egyik leggyakrabban előforduló hiedelem az, hogy a zsírok nem férnek bele a diétába, és csak egészségtelenek lehetnek a szervezet számára. „A zsírok számos alapvető élettani mechanizmusban vesznek részt a szervezetünkben amellett, hogy energiát biztosítanak. Egészségünk megőrzése szempontjából nem csak az a fontos, hogy mennyi zsírt fogyasztunk, hanem az is, hogy milyen zsiradékot” – mondja a sportdietetikus, táplálkozástudományi szakember.
Kattints a további képekért!

Nem is gondolnád, mennyi érv szól a nyári fogyókúra mellett, főleg, ha rendszeresen fogyasztod az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket, amik segítenek beindítani a karcsúsodást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
A Bak keresve sem találhatna jobb napot a mainál, ha karrierváltáson gondolkodik. Napi horoszkóp.
Sztárok
Rendkívül elegánsan érkezett az Inspiráló Nők Estje gálára Szarvas Andi, aki a helyszínen többek között arról mesélt a Femcafe.hu-nak, mit szóltak a párjával, mikor megtudták, hogy szülők lesznek.
Sztárok
Sütő Enikő messzi földön híres szépségéről és bájáról ódákat lehetne zengeni, az pedig csak hab a tortán, hogy a hatodik X. felett is pont olyan remek formában van, mikor évtizedekkel ezelőtt – erről...