Nagyon nem mindegy, hova teszed a csirkehúst a hűtőben: baj is lehet abból, ha rosszul tárolod

A csirkehús vásárlásakor, majd tárolásakor fontos, hogy körültekintően járjunk el, az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek ajánlásait pedig minden esetben érdemes megfogadni.

Nem játék!

Amikor hazatérünk bevásárlás után, a legtöbben a lehető legrövidebb időn belül el szeretnénk pakolni a friss élelmiszereket a hűtőbe. Ez általában azt jelenti, hogy a különböző ételeket oda tesszük, ahol éppen van szabad hely, bele sem gondolva abba, hogy talán nem megfelelő módon tesszük azt. Nem árt tudni, hogy bizonyos ételcsoportok esetében ez nem feltétlenül okozhat bajt, viszont a csirkehússal kapcsolatban már más a helyzet. A legtöbb élelmiszer okozta megbetegedésért a csirkehús a felelős, s noha ez a legnépszerűbb húsfajta, amelyből világszerte rengeteget fogyasztanak, a benne található kórokozók súlyos károkat tehetnek az egészségünkben – éppen ezért nagyon fontos, hogy jól az eszünkbe véssük a tárolási szabályokat. Részletek a galériában!

Az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek szerint van néhány szempont, amit feltétlenül figyelembe kell venni a húsokkal kapcsolatban, és az egyik ilyen a megfelelő tárolás.
Kattints a további képekért!

Ha te is nagy rajongója vagy a hamburgernek, a sült húsoknak vagy éppen a felvágottaknak, akkor jobb, ha tisztában vagy azzal, mire számíthatsz szervezetedet illetően, ha túl sok húst fogyasztasz a mindennapok során.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Blikk Rúzs

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Ha szeretnéd megvédeni a madarakat és táplálékukat, akkor mindenképp próbált ki ezt a trükköt.
Sztárok
November 11-én startol a TV2 csatornáján a S.E.R.E.G. című sorozat – a hat epizódból álló akciódús katonai történet premier előtti sajtóvetítésén lehetőségünk nyílt beszélgetni a szereplőkkel,...
Sztárok
A színész a Nyerő Páros című műsorban leplezte le felnőttfilmes múlttal rendelkező társa féltve őrzött titkát.