Ez a hazai fürdők királya: Nyugtató és stresszoldó hatású gyógyvízzel rendelkezik

A magyarországi gyógyvizek egy jelentős részében kimutatható némi bróm, amely számos kedvező, elsősorban nyugtató, és stresszoldó hatással rendelkezik.

A hazai fürdők királya

A magas brómtartalmú vizek általában magas jódtartalommal is rendelkeznek, így gyakran hívjuk őket jódos-brómos gyógyvíznek is. Elsősorban azokat a vizeket sorolhatjuk ide, amelyek bromidion-tartalma meghaladja a literenkénti 5 mg-ot. De miért érdemes felkeresni a magas brómtartalmú vízzel rendelkező fürdőket és melyik hazai termálfürdő vize tartalmazza a legnagyobb mennyiségű brómot? Kattints a galériára és kiderül!

A brómnak nyugtató hatása van az idegrendszerre, segít oldani a stresszt és enyhíti az alvászavarokat. A bróm pozitív hatással van a vegetatív idegrendszerre, ami kulcsfontosságú szerepet játszik számos egészségügyi probléma kialakulásában.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: Termal Online

Az alábbi 3 szabályt általában kevesen veszik komolyan, pedig az idősebbeknek és a betegeknek különösen fontos lenne ezeket betartani a gyógyfürdők látogatása során.

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Az alábbi betegségeknél akár jelentős enyhülést is hozhatnak a gyógyvizes fürdőkúrák.
Sztárok
Jason Momoa és Lisa Bonet ritkán látott fia, a 15 éves Nakoa-Wolf ha akarná, sem tudná letagadni édesapját, sőt: a tinédzser egy az egyben úgy néz ki, mint az Aquaman sztárja.
Sztárok
Idestova négy éve annak, hogy Harry herceg és Meghan Markle elhagyták a monarchiát, majd új életet kezdtek az Egyesült Államokban, amiről az egykori színésznő félreérthetetlen módon beszélt a...