Nem a cukor az: ez a két élelmiszer drasztikusan növeli a rák kockázatát a dietetikus szerint
Nichole Andrews táplálkozási szakértő azt állítja, hogy két élelmiszer bizonyítottan rákot okoz, ha sokat fogyasztunk belőlük, így érdemes kerülni őket.
Tiltólistás mindkettő
A rákos megbetegedések kialakulását a sejtek genetikai anyagában bekövetkező mutációk okozzák, amelyeket kiválthatnak külső tényezők, például dohányzás, sugárzás, káros vegyi anyagok, vagy belső tényezők, mint a genetikai hajlam és hormonális változások. Az étkezés szintén jelentős szerepet játszhat a kockázat növelésében vagy csökkentésében: a különböző élelmiszerek, a magas cukor- és zsírbevitel, valamint a káros szenvedélyek mind növelhetik a rák kialakulásának esélyét, míg a tápanyagokban gazdag, rostos étrend védelmet nyújthat a halálos megbetegedések ellen. A leggyakoribb ráktípusok közé tartozik a tüdő-, mell-, vastagbél-, prosztata-, máj- és bőrrák, amelyek kialakulásában az életmód, a környezeti hatások és az öröklött tényezők egyaránt közrejátszanak. Az egészséges életmód, amely magában foglalja a kiegyensúlyozott táplálkozást és a káros szokások kerülését, kulcsfontosságú lehet a megelőzésben. De vajon melyik az a két élelmiszer a cukron kívül, amit mindenképp érdemes kerülni a dietetikus szerint? Galériánkból megtudhatod, ugyanis nemrégiben ez is kiderült!
Leadfotó: 123rf