Ha így tárolod a késeidet hónapokkal tovább maradnak élesek: erre a konyhai praktikára esküsznek a szakértők
Az életlen konyhakések nemcsak haszontalanok, de egyenesen veszélyesek is. Egy új trükkel viszont hosszú hónapokig nem kell tartanod a késeid romló minőségétől.
Egy profi szakács kése mindig éles
Ina Garten évek óta a konyhai trükkök koronázatlan királynője. A food hack videóival, a vendégváró tippjeivel és a legínycsiklandóbb receptjeivel a televíziós sztár nem egy háziasszonyt húzott már ki a csávából. Most ismét a segítségünkre siet és egy, a főzéskor gyakran előforduló problémára nyújt hosszútávú megoldást.
Sokan futunk bele ugyanis abba az idegőrlő bakiba, hogy eléletlenednek a késeink, ami nemcsak az ételek vágásakor okoz problémát, de a testi épségünket is veszélyeztetni, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben csúszik meg az éles eszköz a kezünkben. Szerencsére a főzőcsillagnak van egy új trükkje, amely biztosítja, hogy a késeink mindig megfelelő élességűek legyenek a konyhánkban. Részletek a galériában!
Egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".
Leadfotó: 123rf.com