Ha így tárolod a késeidet hónapokkal tovább maradnak élesek: erre a konyhai praktikára esküsznek a szakértők

Az életlen konyhakések nemcsak haszontalanok, de egyenesen veszélyesek is. Egy új trükkel viszont hosszú hónapokig nem kell tartanod a késeid romló minőségétől.

Egy profi szakács kése mindig éles

Ina Garten évek óta a konyhai trükkök koronázatlan királynője. A food hack videóival, a vendégváró tippjeivel és a legínycsiklandóbb receptjeivel a televíziós sztár nem egy háziasszonyt húzott már ki a csávából. Most ismét a segítségünkre siet és egy, a főzéskor gyakran előforduló problémára nyújt hosszútávú megoldást.

Sokan futunk bele ugyanis abba az idegőrlő bakiba, hogy eléletlenednek a késeink, ami nemcsak az ételek vágásakor okoz problémát, de a testi épségünket is veszélyeztetni, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben csúszik meg az éles eszköz a kezünkben. Szerencsére a főzőcsillagnak van egy új trükkje, amely biztosítja, hogy a késeink mindig megfelelő élességűek legyenek a konyhánkban. Részletek a galériában!

A tévésztár egy nemrégiben készült Instagram-videóban mutatta be, hogy ő mindig olyan késtartó blokkot választ, amiben az evőeszköz vízszintesen helyezkedik el és ez egyáltalán nem véletlen. Ha függőleges késtartóblokkunk van és úgy rakjuk be a kést a helyére, hogy a penge a behelyezéskor a fához súrolódik, az ront az élességén.
Kattints a további képekért!

Egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".

Leadfotó: 123rf.com

ApartmentTherapy

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Az énekesnőnek felejthetetlen pillanatot okozott, hogy Céline Dion elment megnézni az előadását. Végül mind a ketten zokogásban törtek ki.
Egészség
A köhögés az őszi és téli hónapokban gyakrabban jelentkezik. Azonban ne feledkezzünk meg róla, hogy nem mindig a drága gyógyszerek jelentik a megoldást.
Lifestyle
A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy valamit soha ne csináljunk a ruháinkkal télen, ennek pedig számos oka van.