Egyszer s mindenkorra: ennyi ideig tárolhatod a vajat hűtés nélkül

Mindenki tudja, hogy a tejtermékeket szigorúan a hűtőben kell tárolni, hiszen szobahőmérsékleten villámgyorsan megromlanak. No, de mi a helyzet a teavajjal? Cikkünkből kiderül!

Szabad kint tartani vagy sem?

A vaj kiváló textúrájú, krémes alapanyag, amely sokféle ételnek adhat gazdag ízt, ráadásul mivel jó forrása az A-vitaminnak és az egészséges zsíroknak, rendszeres fogyasztását egyébként is ajánlják a táplálkozási szakértők. Egyetlen hibája van csupán: a frizsiderből kivéve szinte lehetetlen megkenni vele bármit is, sőt: hidegen még az ízét sem lehet érezni – éppen ezért sokan próbálnak ügyeskedni a tárolással, és hol a hűtőben tartják, hogy pedig a konyhapulton hagyják. Ez azonban felvet egy fontos kérdést: hogyan befolyásolja mindez a vaj minőségét, és egyáltalán meddig áll el szobahőmérsékleten tárolva? Galériánkban megadjuk a válaszokat!

A kenhető, lágy textúra miatt sok családban az a szokás, hogy a kocka vaj kint marad, hiszen így jóval könnyebb vele megkenni például a pékárut. De vajon jó ötlet-e ez?
Kattints a további képekért!

Nem minden burgonya egyforma, hiszen vannak olyanok, amiket kifejezetten főzésre ajánlanak. De mi történik akkor, ha pont nem ilyen fajta van nálad otthon, pedig pont erre lenne szükséged?

Leadfotó: 123rf
Forrás: sobors.hu

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Ez a kérdés nemcsak segíthet megérteni a partneredet, de egy jó alap lehet egy mélyebb beszélgetéshez is, ahol kiderítheted, mennyire képes együtt érezni másokkal, és hogyan kezeli a kapcsolatait.
Lifestyle
Különösen érzékenyek, és hajlamosak arra, hogy minden apró megjegyzést vagy helyzetet a szívükre vegyenek.
Home&Design
Ha követed ezeket a lépéseket, olyan otthont hozhatsz létre, amely a nyugalmat, a harmóniát és a mediterrán életstílust sugározza – mindössze néhány apró változtatással.