Gózon Gyula 41 éven át rajongott szerelméért, Berky Liliért: legendás románc volt az övék, melynek csak a halál vethetett véget

A gyönyörű magyar primadonna és a népszerű kabarészínész szerelme igazán irigylésre méltónak számított már az ő korukban is, de a mai napig sokan emlegetik Gózon Gyula és Berky Lili kivételesen különleges kapcsolatát, ami nem véletlen.

A nevetés és a humor volt az életük, valamint hosszú házasságuk titka

A mai fiatalok többsége még csak nem is hallott Berky Lili és Gózon Gyula nevéről, pedig mindketten maradandót alkottak színészként, és szerelmük is legendásnak számít, hiszen az ő kapcsolatuk féltékenységtől, vitáktól és drámáktól, valamint hűtlenségtől is mentes volt. Kitartottak egymás mellett jóban és rosszban, a humor és a nevetés pedig átsegítette őket a legnehezebb időszakokon is. Berky Lili egy színészcsaládba született 1886-ban, így nem volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb ő is a színpadon köt majd ki. Ez már 8 éves korában megtörtént, 1903-ban pedig el is végezte az Országos Magyar Királyi Színművészeti Akadémiát, majd a legnagyobb magyar primadonnák közé emelkedett. Több neves színháznak is a tagja volt, 1917-ben pedig beköszöntött az életébe a szerelem is, méghozzá Gózon Gyula személyében. A Kossuth-díjas Gózon Rákosi Szidi magán-színiiskoláját végezte el, ismertté pedig akkor vált, amikor Nagy Endre a kabaréjához szerződtette őt Budapestre. Na de milyen is volt a kor két emblematikus színészének szerelme? Galériánkból megtudhatod!

Gózon 1917. január 30-án vette feleségül Berky Lilit Ferencvárosban, akivel saját vállalkozást alapítottak Muskátli Kabaré néven két évvel házasságkötésüket követően. Gyakran léptek fel együtt, Lili pedig a Muskátli Kabaré legkiemelkedőbb primadonnájává vált - a humort frigyükben sem nélkülözték. (A fotón Berky Lili balról a második - a szerk.)
Kattints a további képekért!

A színésznőt lánya arra kérte, hogy ne beszéljen a nyilvánosságnak unokája megszületéséről. A titoktartási kötelezettség szerencsére nem örökre szólt.

Leadfotó: Wikipédia/Strelisky Sándor

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Bár első látásra meg nem mondanánk a két nőről, hogy testvérek, hiszen nem igazán hasonlítanak egymásra, vitathatatlan, hogy mindketten a maguk módján csinosak, és valódi természetes szépségek.
Sztárok
A walesi herceg évek óta védelmezi feleségét és családját, éppen ezért volt nagyon dühös, amikor Katalinról egy titkos fotót tett közzé valaki.
Lifestyle
Ez a kérdés nemcsak segíthet megérteni a partneredet, de egy jó alap lehet egy mélyebb beszélgetéshez is, ahol kiderítheted, mennyire képes együtt érezni másokkal, és hogyan kezeli a kapcsolatait.