Így még biztosan nem készítetted a töltött káposztát - Igazi különlegesség az ünnepi asztalra
A töltött káposzta a legtöbb családnál állandó elem az ünnepi asztalon. A Laposa Borbirtok és Hableány étterem séfje most újragondolta a karácsonyi klasszikust.
Töltött káposzta harcsával, kolbásszal és búzával
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg harcsafilé
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 szál füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 1 db fodros kel
- 20 dkg búza vagy gersli
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint borsikafű/csombor
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Elősütjük a fűszerezett harcsafilét serpenyőben, forró olajon, utána ezt kierezett káposztalevélbe töltjük. 20 perc alatt lassú, gyöngyöző vízben készre főzzük. A maradék káposztát tegyük félre, mivel arra később még szükség lesz.
A búzát a főzővíz sózása után ugyanebben a lében főzzük puhára. A kolbászt vágjuk karikákra és 1 órára 100 fokos sütőbe tesszük, ezzel koncentráljuk az ízét.
A kolbász kisülő zsírját tegyük át egy serpenyőbe és azon pirítsuk meg a fodroskelt fokhagymával és sóval - egy részét tegyük el a tálaláshoz.
A fodroskel másik részéhez a maradék savanyú káposztát felcsíkozva hozzáadjuk. Ezt fűszerezhetjük ízlés szerint és a tejföl hozzáadása után, ha kellően puha, botmixer segítségével pürésítjük! Ezután a képen látható módon tálaljuk.