Salátarecept egy különleges összetevővel - a pagodakarfiol
A pagodakarfiol kalóriaszegény, rendkívül egészséges és még finom is.
Pagodakarfiolos babsaláta
Hozzávalók
Saláta:
- Egy marék aprított petrezselyem
- 1 doboz szűrt, szárított fehér bab
- 2 fej pagodakarfiol
Öntet:
- 1 kanál fehérecet és 5 kanál olívaolaj
- 2 teáskanál narancshéj és 1 kanál narancslé
- 2 kanál apróra darabolt kapribogyó
- egy nagy csipet só és bors
Elkészítés
- A karfiolbimbókat válaszd szét kisebb darabokra.
- Párold puhává őket 8-10 perc alatt.
- Ha elkészült, tedd a megfőtt zöldségeket egy jéggel teli tálba, hogy megőrizzük friss, szép zöld színüket.
- Következzék az öntet: keverj össze narancshéjat, narancslevet, ecetet, kapribogyót, olíva olajat, csipetnyi sót és borsot.
- Majd a főtt pagodakarfiolt keverd össze fehérbabbal, és hintsd meg egy kis petrezselyemmel.
- Add hozzá a dresszinget, és tálald teljed kiőrlésű kenyérrel. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://www.walmark.hu/magazin/pagoda-karfiol-receptek
Tacoimádóknak kötelező ez a recept!