Illatos, pikáns, krémes - Így készíts világbajnok krémlevest az ősz kedvencéből

"Itt van az ősz, itt van újra" - és vele együtt érkeznek az első mézédes sütőtökök, amelyekből csodálatos krémleves készíthető. Mi gyömbérrel, chilivel és egy kevés mézzel bolondítottuk meg. Pazar vacsora egy barátságtalan estére.
Pikáns sütőtökkrémleves
Őszi estékre tökéletes - chilis-gyömbéres sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l húsleves alaplé (vagy víz és húsleves kocka)
- 200 ml tejszín (lehet növényi tejszín is)
- 1 ujjnyi gyömbér reszelve
- 1 kisebb chilipaprika apróra vágva
- 1 löttyintésnyi fehérbor
- ízlés szerint só, bors
- kevés olaj a sütéshez
- 1 ek méz a tálaláshoz
Elkészítés:
- A sütőtököt pucoljuk meg, kockázzuk fel.
- Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért és az apróra vágott chilit.
- Ha már elkezd illatozni, adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt és pirítsuk 4-5 percig.
- Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adjunk hozzá egy löttyintésnyi fehérbort.
- Ha a sütőtök megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt és az egészet turmixoljuk krémesre. Szükség esetén higíthatjuk még egy kevés vízzel.
- Tálaláshoz ízlés szerint egy kevés mézet is csorgathatunk a leves tetejére.