Édesburgonyás gofri – Ennél finomabbat már nem eszel a héten
Egy hétvégi brunch, esetleg uzsonna tökéletes kelléke lehet a gofri, pláne, ha a hagyományos változatot még egy kicsit meg is bolondítjuk. Ez az édesburgonyával felturbózott sós változat valóban felteszi az i-re a pontot.
Édesburgonyás gofri
Hozzávalók:
- 400 g édesburgonya
- 2 db tojás
- 125 g liszt
- 100 ml tej (lehet növényi tej is)
- 1 csomag sütőpor
- 5 g füstölt paprika
- 100 g parmezán sajt
- ízlés szerint só, bors
- tálaláshoz bacon, juharszirup, saláta (elhagyható)
Elkészítés:
- Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd lobogó sós vízben főzzük 10-15 percig.
- Ha az édesburgonya megpuhult, szűrjük le és villával vagy botmixerrel pépesítsük.
- Az édesburgonya püréhez adjuk hozzá a felvert tojást, a lisztet, a tejet, a sütőport, a füstölt paprikát és a parmezánt. Ízesítsük sóval, borssal.
- A tésztát gofrisütőben süssük 10-15 percig, amíg aranybarnára sül.
- Tálaljuk pirított baconnel, juharsziruppal, esetleg salátával.