Tunkolós vacsora – Sült camembert kuckózós estékre
Hideg őszi estéken nincs is jobb annál, mint bekuckózni a meleg lakásba valami finom vacsorával. Ilyen estékre tökéletes a sült camembert sajt, amelyet kanalazva és tunkolva egyaránt fogyaszthatunk.
Sült camembert sajt
Hozzávalók (2 főre):
- 2 doboz camembert sajt (fadobozos)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- löttyintésnyi fehérbor
- ízlés szerint bors
- bagett a tunkoláshoz
- olívabogyó, szárított sonka a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítés:
- A camembert sajtról bontsuk le a műanyag csomagolást, majd a sajtot helyezzük vissza a fadobozba.
- A sajt tetejét egy késsel irdaljuk be, majd a résekben helyezzük el az apróra vágott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a kakukkfüvet. A tetejét locsoljuk meg egy löttyintésnyi fehérborral, szórjuk meg ízlés szerint frissen őrölt borssal.
- A sajtot tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15 percig (amíg a sajt teljesen olvadós nem lesz).
- Tálaláshoz adhatunk hozzá bagettet, olívabogyót, esetleg szárított sonkát.