Lifestyle

Az igazság a kollagénről - Csodaszer vagy túlhájpolt étrendkiegészítő?

Napjainkban a kollagén az egyik legdivatosabb szépségápolási és egészségmegőrző termék, milliók fogyasztják valamilyen formában bízva abban, hogy megtalálták az örök fiatalság forrását.

A kollagén egy olyan, az emberi testben természetes módon képződő fehérje, amely a kötőszövetek, az ízületek, az erek, a porcok, a csontok és a bélrendszer egészségének megőrzéséért is felel. Jelentősége esztétikai szempontból sem elhanyagolható, hiszen a kollagén a feszes, fiatalos bőr, a dús hajkorona és az erős körmök egyik záloga. A kor előrehaladtával csökken a termelése a szervezetben, melynek következtében a bőr elveszítheti rugalmasságát, ez pedig ráncok kialakulásához vezet. Emellett nagyobb eséllyel alakulhatnak ki ízületi problémák, csontritkulás vagy akár szív-, és érrendszeri panaszok.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Lifestyle
Lifestyle
Bár legtöbbször negatív érzelemként jelenik meg, a tudomány bebizonyította, hogy komoly pozitív hatásai lehetnek a társas kapcsolatainkra és a személyes felelősségérzetünkre.
Sztárok
Ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, ha valaki valaki őszintén vállalja, hogy nem vágyik családalapításra, s nincs ez másképp a legnagyobb sztárok világában sem.
Lifestyle
Egy szakítás mindig fájdalmas, ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, és egyfolytában azon rágódni, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Ugye tudod, hogy ez így nem mehet tovább?