A tészták királynője: mediterrán csirkés farfelle

Gyors, pikáns, egyszerű - a tökéletes ebéd vagy vacsora a hétvégére.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Mediterrán farfelle
Epres pavlova torta
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 8 db aszalt paradicsom
- 150 g gomba
- 1 kis csésze fekete olívabogyó
- 300 ml paradicsomlé
- 150 ml száraz vörösbor
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 ek vaj
- 2 szár zellerszár
- 5 ág kakukkfű
- 1 tk oregánó
- 1 tk chili pehely
Tészta:
- 0,5 kg csirkemell
Ízlés szerint:
- parmezán sajt
- bazsalikom
Elkészítés:
- A csirkemelleket sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasban kevés zsiradékon lepirítjuk, majd kivesszük és félretesszük egy tányérra.
- Ugyanebben a hőálló lábasban felhevítjük az olajat és beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt répát és az apróra vágott zeller szárat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
- Ha átpuhultak visszatesszük a mellet, és magas hőfokon jól összeforgatjuk az egészet.
- Ezután beleöntjük a bort és 5-6 percig főzzük, amíg az alkoholtartalma elillan.
- Beletesszük az összevágott paradicsomokat, a paradicsomlét, fűszerezzük és hozzáadjuk a chili pelyhet is.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük fedővel lefedve.
- Amíg a hús sül kifőzzük a tésztát és félre rakjuk.
- Sütőből kivéve a csirkemellet két villa segítségével szálaira tépkedjük, a tűzhelyre tesszük és 15 perc alatt összeforraljuk az olajbogyóval, az összevágott aszalt paradicsommal és gombával.
- A tésztára merjük a ragut és ízlés szerint parmezánnal, bazsalikommal megszórjuk.
Tipp: Az a jó ebben a ragu alapban, hogy nem csak farfellével működik, nyugodtan kísérletezz a tésztákkal, lehet spagetti, tagliatelle vagy akár rizs is.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak
