Spenótos twister: ilyen finomat még biztosan nem sütöttél leveles tésztából!

A tökéletes vendégváró falat.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Spenótos twister
Spenótos twister
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 1 csomag baby spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kk szezámmag
- 5 g parmezán
- 1 db tojás
Elkészítés:
- Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk majd felengedjük a tejjel és addig főzzük, amíg besűrűsödik, ez lesz a besamel mártás.
- Amikor kész lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a baby spenótot majd egy kicsit hagyjuk a masszát kihűlni.
- Ezután rákenjük a kihajtott leveles tésztára a masszát, és megszórjuk reszelt sajttal majd a másik tésztát ráhelyezzük, kicsit összenyomkodjuk.
- Késsel vékony csíkokat vágunk a tésztából, majd a két végét megfogjuk a csíknak és elkezdjük csavarni.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a felvert tojással megkenjük.
- A tésztákat felváltva megszórjuk parmezánnal és szezámmaggal.
- Készre sütjük 200 fokon 10-15 perc alatt.
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!
Fotó: Komáromi Annamária
Oldalak

This is a modal window.