Spenótos twister: ilyen finomat még biztosan nem sütöttél leveles tésztából!
A tökéletes vendégváró falat.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Spenótos twister
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 1 csomag baby spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kk szezámmag
- 5 g parmezán
- 1 db tojás
Elkészítés:
- Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, amit kicsit lepirítunk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk majd felengedjük a tejjel és addig főzzük, amíg besűrűsödik, ez lesz a besamel mártás.
- Amikor kész lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a baby spenótot majd egy kicsit hagyjuk a masszát kihűlni.
- Ezután rákenjük a kihajtott leveles tésztára a masszát, és megszórjuk reszelt sajttal majd a másik tésztát ráhelyezzük, kicsit összenyomkodjuk.
- Késsel vékony csíkokat vágunk a tésztából, majd a két végét megfogjuk a csíknak és elkezdjük csavarni.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a felvert tojással megkenjük.
- A tésztákat felváltva megszórjuk parmezánnal és szezámmaggal.
- Készre sütjük 200 fokon 10-15 perc alatt.