Zöldfűszeres bolognai spagetti fészek
Ízletes és mutatós ebédötlet a hétvégére.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Zöldfűszeres bolognai spagetti fészek
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 1 db üveg zöldfűszeres bolognai szósz
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek só
- 1 cs mini mozzarella
- 2 ek olívaolaj
- 1 cs friss bazsalikom
Elkészítés:
- Sós vízben a spagettit megfőzzük, leszűrjük.
- Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a Maggi szószt és a bazsalikomot, majd pár percig főzzük és a spagettit hozzá keverjük.
- Muffin formába “csavarjuk” a spagettit mintha fészek lenne és a közepébe egy mozarella golyót helyezünk.
- 180 fokon 20 percig sütjük.
Húsgolyó
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 g fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 cs bors
- 1 kk kakukkfű
- 1 db tojás
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- 6 db fekete olajbogyó
- 1 db sárgarépa
Elkészítés:
- 2 ek olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük, borsozzuk, majd a húshoz keverjük.
- Hozzáadjuk a sót, a tojást, a zsemlemorzsát, és a kakukkfüvet.
- Összegyúrjuk és apró húsgolyókat formázunk belőle.
- 2 ek olajban, folyamatos forgatás mellett aranybarnára sütjük.
- Az olajbogyóból szemeket, a sárgarépából csőrt formázunk.
- A kész “csibe” húsgolyót a megsült spagetti fészkekbe helyezzük.