Harcsatatár gyömbérrel
Elő- és főételnek is tökéletes választás.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Harcsatatár gyömbérrel
Hozzávalók:
Tatár:
- 20 dkg harcsafilé
- 3 ek olívaolaj
- 3 szelet pácolt fehér gyömbér
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 6 szál petrezselyem
- 1 db citrom leve
- 1 db kisebb lilahagyma
Tálalás:
- 1 ek kapribogyó
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 1 csomag sós keksz
Elkészítés:
Tatár:
- A harcsafilét késsel durvára aprítjuk.
- Hozzáadjuk az olajat, a sót és a borsot.
- Felaprítjuk a pácolt gyömbért, a petrezselymet, a lilahagymát és hozzákeverjük a harcsához.
- Ráfacsarjuk a citrom levét és hagyjuk állni a hűtőben.
- Egy tálaló gyűrűbe halmozzuk tatárt, majd ha megformáztuk eltávolítjuk a gyűrűt.
- Zöldséghámozó segítségével a kígyóuborkából vékony szeleteket húzunk a tatár tetejére.
- Szórjuk meg kapribogyóval és sós keksszel tálaljuk.