Lúdláb soufflé
Egy isteni desszert, ami megédesíti a legborúsabb napokat is.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Lúdláb soufflé
Hozzávalók:
- 15 dkg meggy
- 2 ek barnacukor
- 1 csipet fahéj
Soufflé:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 db tojásfehérje
- 3 db tojássárgája
- 60 g cukor
- 50 g finomliszt
A formák kikenéséhez:
- 2 ek vaj
- 2 tk kakaópor
- 2 tk barnacukor
Elkészítés:
- Serpenyőbe tesszük a cukrot, a fahéjat, a meggyet és 8-10 perc alatt összefőzzük, egészen addig míg a levét elfőli.
Formák:
- A formákat előkészítjük, kivajazzuk majd hűtőbe tesszük és amikor a vaj rádermedt még egyszer kivajazzuk.
- A formába borítjuk a barnacukrot, és a kakaóport, körbe forgatjuk, hogy jól rátapadjon a formára belül.
Soufflé:
- A vajat vízgőz felett a csokoládéval felolvasztjuk, és simára keverjük. Kicsit hagyjuk hűlni.
- Felverjük a tojássárgáját a cukor felével, egészen fehéredésig, majd hozzáöntjük a csokis vajas keveréket.
- A lisztet beleszitáljuk, majd a tojásfehérjét a cukor másik felével habosra verjük, ezzel lazítjuk a csokis masszánkat.
- A soufflé formákba öntjük úgy, hogy a közepébe kanalazzuk bele a meggyet. Egészen a tetejéig töltjük csokoládé masszával.
- 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg soufflé felemelkedik.