Recept

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Imádjuk a bolognai ragut minden formában és mennyiségben!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

Sütőben sült gnocchi bolognai raguval

Hozzávalók:

BOLOGNAI RAGU

  • 1 kg Darált marha hús
  • 15 dkg Bacon
  • 15 dkg Sűrített paradicsom
  • 40 dkg Kockázott paradicsom konzerv
  • 2 dl Száraz vörös bor
  • 4 dl Alaplé/ Víz
  • 1 db Sárgarépa
  • 1 szál Angol zeller
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 ág Rozmaring (10-12cm)
  • 3 levél Bazsalikom
  • 3 tk Oregáno
  • 1 ek Liszt

GNOCCHI

  • 50 dkg Burgonya
  • 35 dkg Liszt
  • 5 dkg Vaj
  • 1 db Tojás
  • 1 csipet Szerecsendió

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  • 400 g Mozzarella

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint: Só, bors

Elkészítés:

BOLOGNAI RAGU

  1. Egy nagyobb lábasba tegyünk kevés zsiradékot, amiben ledinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzátesszük a kockára vágott bacont és átpirítjuk.
  2. Mehet bele a reszelt sárgarépa és a szintén apróra vágott zeller.
  3. Ezután ráöntjük a vörösbort, pároljuk pár percig, majd mehet beletesszük a darált marhahúst.
  4. Felforraljuk és felöntjük a paradicsomokkal. Eközben az alaplében elkeverjük a lisztet és beleöntjük a lábasba.
  5. Beletesszük a fűszereket és lefedve 1-1,5 órát pároljuk.

GNOCCHI

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, megpucoljuk és összetörjük.
  2. Összegyúrjuk a tojássárgájával, a sóval, szerecsendióval, a borssal és annyi liszttel, amennyit felvesz a tészta (kb. a fent leírt mennyiség). Könnyen formálható ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztából 1-2 cm széles hosszú hengert sodrunk és ezeket 3 centis nudlikra vágjuk, úgy, hogy minden darabra a villát kicsit rányomjuk. Forró sós vízbe kifőzzük.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

  1. Előveszünk egy hőálló tálat és az aljára kanalazunk a raguból, mehet rá a kifőtt gnocchi, majd ráöntjük a maradék a ragut, a végén a beterítjük a mozzarellával.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Csúcsösszegért kelt el egy szecessziós faliszőnyeg a TV2 Kincsvadászok című műsorának legutóbbi adásában. Az eladó, Dénes a saját nagymamáját képviselte a produkcióban, akinek még az édesanyja...
Egészség
Szinte minden háztartásban megtalálható, és sokan nap mint nap nyúlnak érte anélkül, hogy átgondolnák: a rendszeresen szedett gyógyszerek hosszú távon komoly kockázatokat hordozhatnak. Amit ugyanis...
Lifestyle
Mindig is kíváncsi voltál rá, melyek lehetnek a világ legnagyszerűbb szórakozóhelyei? Nos, akkor bizonyára élvezettel böngészed majd az International Nightlife Association által közzétett toplistát!
Lifestyle
Ma már szinte minden háztartás tele van különféle vegyszerekkel, amelyek mind-mind valamilyen speciális feladatra hivatottak. Az emberek gyakran el sem tudják képzelni a takarítást nélkülük, pedig...
Sztárok
Katalin hercegné és lánya, Sarolta hercegnő már több alkalommal is összeöltözött, legutóbbi közös karácsonyi szettjük viszont az egyik legelragadóbb volt mind közül.
Egészség
A szakemberek az elmúlt években rengeteg kutatást végeztek már abból a célból, hogy felmérjék, milyen hatással lehet a Covid-vakcina az egyes korcsoportok egészségére. Most a British Columbia Egyetem...